Online Business Visie – Samengroeien

“Er schreeuwt de hele dag al iets in mijn hoofd. Ik knal het er nu uit. Laat het bezinken en kom er later maar op terug, het is echt nog een eerste beginsel, wat nog geen vorm heeft.” Dat was het berichtje wat ze via Messenger ontving. Het wekte gelijk haar nieuwsgierigheid. Ze reageerde dan ook snel met een korte “Gooi het eruit!”. Waar dit ene berichtje toe zou leiden had ze op dat moment niet kunnen overzien…

Alleen
Toen ik mijn collega’s vertelde dat ik volledig als Virtual Assistant aan de slag ging en dus niet meer op locatie zou werken was een veelgehoorde reactie ‘oh maar ga je dan de collega’s om je heen niet missen? Ik zou dat niet kunnen hoor, alleen werken.’ Ik kan je wel vertellen, ik heb me nooit alleen gevoeld en sta soms nog versteld van de mooie relaties en vriendschappen die in zo’n korte tijd ontstaan, met mensen die je nog nooit live of slechts een paar keer (online) hebt ontmoet. Ik heb er meerdere prachtige samenwerkingen aan over gehouden en een aantal ‘liggen’ nog steeds te wachten, tot er tijd is, of het juiste moment is aangebroken.

Kansen
Samenwerken is slim. Het biedt voor ondernemers fantastische kansen. Elise en ik weten dat het een mooie manier is om je Virtual Business te laten groeien. Want willen we niet allemaal wat meer of anders dan uurtje-factuurtje? Of niet langer ‘nee’ verkopen, omdat je agenda vol zit? Of meerdere specialisaties aanbieden, zonder dat jij je master in al deze specialisaties hoeft te halen? Of iets groters neerzetten wat je alleen niet kunt, aandurft of simpelweg niet alleen wilt doen?!

Business Buddy
Toen ik vorig jaar mijn Business omzette naar volledig online kwam ik al snel in contact met Stonne, mijn Business Buddy. Het is heerlijk om samen te sparren over de struggles en successen van het ondernemerschap. Inmiddels hebben we beide een tweede Business opgezet, beide compleet anders van aard en daardoor kunnen we elkaar ook verder helpen. Advies geven, meedenken, elkaar net even met een andere bril naar de business laten kijken. Ik zou niet zonder mijn Business Buddy kunnen en willen … Maar hier worden de knaken nog niet verdient, althans, niet direct.

Samengroeien
Als Virtual Assistant hebben zowel Elise als ik meerdere samenwerkingen tot stand gebracht. Zoals velen misschien wel weten geldt er een enorme gun-cultuur in ‘VA-land’. Fantastisch natuurlijk, hoe we elkaar aanbevelen en verder helpen. En wat je geeft, komt ooit weer terug, daar ben ik zeker van. Maar mogen we niet allemaal gelijk een stukje beter worden, gelijk op het moment dat je iemand een opdracht gunt? Dus hoe raar is het, wanneer jij iemand een opdracht van 10 uur per week, voor langere tijd, tegen een tarief van, laten we zeggen € 50,- gunt, je daar een eenmalige bemiddelingsfee van 20-25% over de omzet van de eerste maand vraagt? Of als het een klant van jou is, je hier een marge tussen zet? Dan worden we er toch allemaal een stukje beter van en doe je het echt samen. Wij vinden van wel!

Je weet nooit hoe het balletje rolt…
Elise heeft naast haar eigen bedrijven een samenwerking opgezet met Chantal. Zij werkten al op verschillende manieren samen en Elise is later ook bij Chantal een opleiding gaan volgen waardoor ze haar diensten kan uitbreiden. Nu constateerden zij samen dat het toch fijn zou zijn als ondernemers met online programma’s hun krachten bundelen, door hun programma’s op één platform aan te bieden. En zo hebben zij het platform, HappyLearnings, waar ze zelf zo naar verlangden, samen opgezet.

In het opzetten van mijn online programma’s voor Future For Assistants ben ik ook diverse samenwerkingen aangegaan. Elise heeft mij fantastisch geholpen met het opzetten van een salespage. Ze heeft mij door het creatieve proces geholpen zonder dat je dagen blind zit te staren op details en kleuren en maar blijft verbeteren en aanpassen. Sabrina en Hilde hebben in het Expert programma mooie Online Masterclasses verzorgt, simpelweg omdat zij financieel- en respectievelijk sales expert zijn, en ik niet. En zo heb ik ook al verschillende gasten uitgenodigd in mijn webinars. Omdat zij een eigen expertise hebben en mijn volgers en deelnemers hiermee kunnen helpen.

Deze samenwerkingen zijn investeringen in mijn bedrijf en meer dan de moeite waard, want ze creëren meerwaarde, in de zin van tijd en kwaliteit. En dit betaald zich weer terug: in omzet, in netwerk, in zichtbaarheid en dus prachtige samenwerkingen! Want je weet nooit hoe het balletje rolt…

Zo kreeg ik het berichtje uit de inleiding van deze blog van Elise. Kort nadat zij mijn salespage had opgezet. Door onze samenwerking, op een heel ander vlak, was bij haar een idee geboren en ze had het gevoel dat ze dit samen met mij wilde doen. Inmiddels zijn we 8 maanden verder en is het Virtual Business Women Live Event een feit!

Onze visie
Wij willen met ons Event alle Virtual Business Women van Nederland o.a. inspireren om samenwerkingen op te zetten om samen groter en sterker te groeien. Want dit is een van de pijlers om het onmogelijke uit je Virtual Business te halen.

Hiervoor zijn we de samenwerking met de Empowering Business Women Mirelle en Mariëlle van Elle Office Support aangegaan. Zij zijn echte samenwerk experts en delen onze visie; we mogen allemaal groeien en beter worden van samenwerkingen, zodat we allemaal onze dromen kunnen realiseren: It takes teamwork, to make a dream work.

Zij kunnen je precies vertellen hoe je dit doet. Of jij nu een VA team op wilt zetten, of onderdeel uit wilt maken van een team, of dat je een team op wilt bouwen voor het runnen van je Virtual Business.

We vinden dat we hier zakelijk en professioneel in mogen zijn, zonder het gunnen en samenwerken uit het oog te verliezen. Want hoe fijn is het dat ik deze week een kritische vraag via de app gesteld kreeg over het event, wat ons weer even met een frisse blik naar het geheel liet kijken… Dit puur uit eerlijkheid, oprechtheid en om ons verder te willen helpen!

Meer pijlers voor een succesvolle Online Business
Wil jij op de hoogte blijven over het Online Business Women Live Event, meer lezen over de Empowering Business Women en ben je benieuwd naar onze visie over de andere pijlers voor succesvolle Online Businesses? Meld je dan nu aan voor de updates via onze website.

Wil jij er gewoon bij zijn op 5 juni om het onmogelijke uit je Online Business te halen en als Early Business Woman nog die fantastische bonus bemachtigen? Bestel dan nu je ticket.

Virtuele groet, Elise & Hinke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *